​VÆLG SPROG:  dk_3   uk_3

En unik forvandling

​Når du kommer til Wittrup Motel og Sallie's Restaurant & Snack Bar, træder du ind i en tidslomme fra 50'erne. Her er indretning, design, mad, menu og møbler lavet med inspiration fra dengang, Sallie Zimmerhackel og Oscar Wittrup etablerede stedet.

Efter at have fulgt med tiden i mange år og gennemgået moderniseringer, som tiderne skiftede, så er både motel og restaurant nu vendt tilbage til rødderne.

De nuværende ejere, Claus og Henrik Hansen, er selv tredje generation af de familier, der overtog efter Sallie Zimmerhackel. Og de har været vidne til mange moderniseringer igennem årene.

Total forandring

I 2013 tog Claus og Henrik imidlertid en stor beslutning. Motellets og restaurantens historie er så spændende og speciel, at de besluttede at ændre totalt på stedets koncept. Med inspiration fra et meget omfattende historisk materiale, ikke mindst mange gode billeder, valgte de at gå "all in" og etablere Wittrup Motel og Sallie's Restaurant & Snack Bar med udgangspunkt i hvordan det så ud midt i 50'erne.

Første skridt blev et forsøg med at nyindrette 12 værelser med andre farver og tapet og sort-hvid fotos på væggene.

Herefter startede den store ombygning i restauranten, som frem mod 60 års jubilæet i 2015 totalt skiftede karakter. Gamle menukort blev gransket og der blev arbejdet på nye, "gamle" opskrifter. Alt blev revet ud af bygningen, så kun murene stod tilbage. Der blev sat ekstra vinduer i, så lyset trænger ind og bløder op for de halvmørke farver på væggene, som det var kutyme i 50'erne.

I processen kom Claus og Henrik i kontakt med Torben Nielsen, der arbejder som regissør i forbindelse med filmprojekter, men også er arkitekt og selv en glødende 50'er fan. Torben påtog sig opgaven med hele indretningen, inklusiv design og produktion af alle de møbler, de ikke kunne få originale fra 50'erne.

Man kan i dag ærgre sig over, hvor mange ting der gennem årene er solgt eller smidt ud i forbindelse med moderniseringer - men ærgrelse er afløst af nysgerrighed og iver efter at genskabe så mange detaljer som overhovedet muligt.

Alle historiske detaljer er gennemgået

Der er taget stilling til alle detaljer - fra farven på væggene, gulvets materiale, lamper i loftet, den skinnende kromkant på de trælaminerede borde og håndtagene på toiletterne. 

Det har været en fantastisk spændende, men også dyr proces, som stadig er i fuld gang, da ombygningen også omfatter alle værelser på motellet. Original 50's Rooms er betegnelsen for de værelser, der efterhånden skal være Wittrup Motels helt særlige varemærke.

Gulv, borde, stole, vægge, lamper... alt er bygget op fra bunden, så der er skabt en ægte 50'er stemning.​

​​

Her er møblerne lette og luftige som i 50'erne, tapet og tæpper er også så tæt på originale som muligt. Men værelserne er samtidig udstyret med internet og tv i høj kvalitet. Det skal stadig være et moderne overnatningssted - på sin egen unikke måde. Wittrup Motel er ikke som noget andet sted i landet, måske endda i Europa.

Det har selvfølgelig været med lidt tøven og bævende hjerte, at Claus og Henrik Hansen i 2013 satte gang i den store forvandling. For hvordan ville kunderne tage imod forandringerne?

Resultaterne er til at få øje på i dag. Mange nye gæster har fundet vej til vores fantastiske sted, og vi har selv fået en spændende hverdag, hvor vi hele tiden har fokus på at gøre detaljer og oplevelsen endnu bedre.

Tak til vores trofaste gæster på motellet, som har fulgt os gennem hele den store udviklingsproces og tak til alle jer, der kommer i restauranten og er med til at udbrede kendskabet til, at vi her i Albertslund har en særlig tidslomme fra 50'erne, som kun bliver ved med at være unik, fordi mange gæster på motellet og i restauranten bakker op. 

Læs også:

​WITTRUP MOTEL A/S

​Roskildevej 251

2620 Albertslund

CVR: 21745847

​SE KONTROL RAPPORT